Archívum: 2009 (31)

Tevékenységtérkép

2009.09.23. Szerda

Tegnap a Delibe kellett mennem! Eddig semmi extra, ismerem a kibuvokat, gyors levagasokat, hamar odaerek, + a Margit-hid lezarasa nagyon jot tesz a budai koruttal :) :)
Alig vannak, mint a regi szep idokben, a friss jogsi eveiben, jol autozhato volt a varos!
Bejartunk a belvarosba autokazni, most csak ha nagyon szukseges teszem be a kerekeimet, talan lesz olyan is h megtiltjak, de ez egy masik tortenet! ...
Par napja Ordoggel kozlekedem, es neha tulmelegedett, gondoltam keson kapcsoltam hutot. Hat nem ! A termosztat ugy dontott feladja. Mikor mar semmilyev vizet sem kapott a motor, 130 nal kiakadt a vizhofokmero, felrealltam a dugoban, igy mindenki nekem dudalt,  mindenki kerulgetett! Egy lehetosegem volt kiengedni a mocibol a forrovizet, hagyni lehulni kicsit a mocit, kivenni a termosztatot, szerezni vizet, es hasitani vissza a muhelybe, mig az isszes viz et nem melegszik, es kezdodik minden elolrol. Telen nem is lenne gond, de a dugoban izgalmas volt termosztat nelkul menni! Hutot allandora kepcsoltam, igy nem melegedett!  Ma veszek termosztatot, remelem megoldodika gond par evre! :) :)

Ezen felul delutan Kg-Reka invitaltak minket, a nagy masszos bringafelvonulasra, amihez vettem egy uj kulsot a bringara. A regin lassan atjott a belso! - regen ilyen esetben az volt a moka , minel hamarabb durranasig faroljuk a kereket - .
Koszonet az elozo tulajnak, vagy a gyarnak, mivel nem tettek semmilyen port a kulsobe szereles elott, igy abba beletapadt a belso es szetszakadt ahogy kivettem!:(:(:(
Csibe javasolta probaljam meg az O bringaja kereket beletenni. Mukodott! :) :) :)
Jol sikerult a bicozas! Koszi: KG, Réka, Zsolti, Orsi
baz @ . Fiat 126 . 5 komment

2009.09.12. Szombat

Mar a nyáritali folyamán beszélgettük Robiékkal, el kellene sütni az üdülési csekkjeinket.
Robiék, meg nem jartak ezen a környéken, Mi régen voltunk már, Így Tatára esett a választás. Szálláskeresgélés után, 2 optimális panzió közül választottunk. Volán Panzióra esett a választás. Jó hely. a pincér, és a tulajdonos, rendesek, humorosak voltak. Jókat ettünk ittunk itt. Szokásos módon Robiékkal, mindíg degeszre esszük magunkat.
Volt sok kirándulás, tortaevés Andi szülinapja alkalmából, kilátók, szereles, tecsózas, Nyuszyzás, autókázás...
Robi ír majd részletes leírást, nekem ez nem megy ! :) :) :) :)

Autoka jol viselkedett, Koszonet Hollónak a kolcson ulesekert!
A kormány a sajatom, nem tokeletes a kocsiba, de illik bele.



2009.09.01. Kedd

Reggel koran mentem dolgozni, hogy letudjam a napi teendoket, es rendbetegyem az autot! Este megneztem, nem tunt bonyolult dolognak! A horpadt fedel, le, masik fel, elotte, meg at kellett szerelnem a rendszamot, es a zar bepattanojat! :) :)
Majd egy gyors mericskeles, majd kb 20 perc kalapalas, szigoruan 2 kalapaccsal, nehany proba, es festes!
Ha mar lent volt a lokharito azt is lefestettem!  Igy eddig 4400 .- at koltottem a kapott lovettabol, de jo is igy, van helye a tobbi penznek! :) :) :) Uj hatfalat meg majd gyartunk ha at lesz epitve az autoka!  Most jol nez ki! Nekem tettszik a muvem!
baz @ . Fiat 126 . 9 fotó . 21 komment

2009.08.31. Hétfő

Mai nap nem sikerult tul jol ordog eleteben! :(
Teganp is vele jottem haza. Jol ment nem volt gond.
Ma mentem dolgozni szinten nem volt gond.
Valahogyan elhagytam az egyik gumikedert, ami a mocitetot tartotta a helyen.
Megoldottam a muhelyben. A delelotti munakakkal vegeztem, elindultam haza. Hazafele a Vaci ut persze megint hivogatott, pont eleg volt hazaig. estig ki voltam "elegitve".
Mar majdnem az utanknal jartam mikor latom hogy fustben all az egesz Pacsirtamezo utja, de csak a Mi utcank utan joval. Huuu szegenyek, tuz van valahol arra fele - gondoltam- . A velunk szembeni haz egett a legfelso emeleten, tuzoltobacsik szerint.
Mikor bekanyarodtam a Timarba, mar tobb auto is tolatott kifele, igy lassitok es maris loknek elolre! Az elottem levo lathatta hogy megindulok, igy megallt. Szerencsere nem mentem bele. Mogottem egy Golf 3 . Kiszall egy 50 koru holgy. kerdezi jol vagyok-e. Persze jol voltam es probaltam kifeszegetni a mocifedelet, felmerni a karokat! Nem veszes, csak a hatfal, es a tarcsiajto ment tonkre. A sajatja a mugelyben, igy "csak" a hatfallal lesz majd, egy kis melo! Plusz elgorbult a lokharitotarto vas. állitanom kellett a zaron, hogy becsukodjon. A hoélgy normalis volt, en sem estem tulzottan a fejenek. Kicsit leugattam, meg goromba is voltam egy darabig. A tuzoltok lestek, a rendorokkel egyutt! A holgy elkuldte oket, igy gondolkodhattam az osszegen. 45 ezerben maradtunk, majd adatcsere es elvaltunk.
Mar hivott hogy vett ki penzt es idejon este. Ugy lett hogy en fogok menni, mert a kozelbe lesz dolgom ahol lakik. Nem komoly , ugy neztem nem ment el a sarvedo, meg semmi! Lampak a helyukon, motor is jar, a kipufogo kerult nagyon kozel a hatfalhoz. Orulok hogy az uj bakok vannak benne, a fregi lehet szetszakadt volna, es nagyobb is lehetett volna a kar! Nem serult meg senki, ez a lenyeg!
Ekezetekert bocsi!

baz @ . Fiat 126 . 4 fotó . 16 komment

2009.08.29. Szombat

Tegnap volt a tartobak probanapja.
Sajna elegge reuonal a kasztni, gondolom a kemenyebb bak miatt, majd a kutyacsont merevit rajta remelem!
Ja a kutyacsont egy kulon tortenet! :)
Korabban mindig lelazult a blokkban levo csavar! Rendszeresen visszahuzogattam! Nem gondoltam ra hogy ez a tores egyik jele lehet! Mindig nyulhatott a csavar, mert mikor most huztam mar az elejen eltort! Termeszetesen a felontes ( csajosnak: csavarhely a blokkban )  :) :) az olajszuro mogott van par centire, es a kipufogo is elegge bezavar  a kepbe! Egyenlore nem tettem be! Markatarsaimnak akik szinten ilyen kasztnival rendelkeznek nincsen kutyacsont, es semmilyen mas merevito. Igy nem aggodok. Rendben fog mukodni! :) :)
baz @ . Fiat 126 . 4 komment

2009.08.25. Kedd

Me elmentem a tegnap elvitt Motortartobakert. es kutyacsontert!
Koszi KG a helyet! Rendesek, normalisak voltak! Szepek lettek a cuccok! Kivancsi vagyok a kulonbsegre! Remelem atuto siker lesz! :) :)

baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . 13 komment

2009.08.23. Vasárnap

Mai napon delelott vegre foglalkozhattak Benovel!
Szepen felbakoltam, kerekek le, kerekjaratokat kipucoltam, majd alvazvedes. Az egesz aljat, majd legkozelebb kenegetem vegig!
Csereltem olajat, motortartorugot, mivel kiscsibem a nyritalin a tombolan nyert egyet!
Ő mar akkor tudta h lesz egy uj kisautonk! :) :)

Meg szarad a cucc, majd holnap teszek fel kepeket.

2009.08.17. Hétfő

Vasarnap elmentunk kicsit kirandulni! Robiekkal talkoztunk feluton Miskolc fele.
Nem ert ra mas, igy ketten mentunk Benővel.
Visonta van pont feluton, de sajna ott au eromuvon es egy versenyekre epitett gokartpalyan ( oda csak ugy nem lehet bemenni :(:(  ) kivul semmi nincsen, bementunk Gyongyosre, egy jo kis hegyi uton. Nemi keringozes utan megtalaltuk azt a kis ettermet amit meg korabban igenybe vettunk. Kesoiebedeltunk egyet, majd ejtoztunk az etterem mellett levo kis teren.
Benő jol ment siman vitte a 90 et. Elozgettunk is 100-105 el, de csak parszor, mert ennyi km-rt sosem ment eleteben egyszerre, az elozo tulaj elmondasa szerint.
Utana egybol Pomazra mentunk babanezobe, igy 260 km.rel zarult a nap. Benő az alapjarat megszunesevel halalta meg az odafigyelos kenyelmes tempot:(
Sajana olyan regen lattam kozelrol !!! kethengeres motort !!!, nem ketutemut, mint ahogy an tanult kollegaim Robi , Kg, Gyula, es meg sokan masok felvilagositottak par eve. Valtig allitottam nekik hogy a pok az ketutemu! Meg el is magyaraztam hogy mik hogy mennek, Ok nagyot nevettek! Majd en is! Ez mar egy nagyon regi tortenet! :) :) :)
Lenyeg h kerek otleteket hol kezdjem: megszakitohezag? karbi? gyertya? komolyan kerdezem!

2009.08.16. Vasárnap

Tegnap volt egy aprocska kaland! :)
Csajos - Soma "paros" :) :) :) invitalt minket banyatora furcsikezni. Delutan megindultunk.
Minden rendben zajlott, en eppen feszegettem a 2 napja vilagito uzemanyagszintjelzo hatarait! Az elozetes szamolasok alapjan, es az elozo tulaj altal rajzolt kis itiner szerint Kb 330 -340 km kellett volna mennie egy tankolasbol. Hazafele a Cora parkoloban mar nem indult el. 324 nel allt az ora! Szerintem jo teljesitmeny, tudvan h az autot iden en hasznaltam eloszor! :) A parkolobol kiindulva az emelkedo elott utolso cseppjeit is elhasznalva megallt! Soma volt oly rendes es hozott benyat, es mar hasitottunk is haza!
Nagyon szepen megy az auto, minden rendben vele! :) :)

Megegy erdekeseg: A Mazdamban tegnap fordult at a sok kettes a kilometeroran. Telefon lemerult, fenygep nem volt nalam:(:(:(
222.222,2 km, tegnap pomazon volt!
baz @ . Fiat 126 . 14 komment

2009.08.13. Csütörtök

Eleg keson jottem ra, hogy lehet ilyet is ! tobb auto egy garage! :) :) :)
az esemenyek innentol itt kovethetoek nyomon! eddig ieket ordog blogjaban talalod!
udv B
baz @ . Fiat 126 . 2 komment

2009.08.13. Csütörtök

Tul a 400 adik km en! Tuti ennyit nem ment eleteben egy het alatt! :) :) :)
Voltunk Csibeval a bogaras irodaba megkotni a kotelezo hobby felelossegbiztositast!
Minden rendben ment elotte lefotoztam a kocsit, vittem mindent amit kell! Meglepodtem az aremeleseken:( most a 650 esnek annyi az ara mint tavaly a 900 asnak.
Felre ne ertsetek, igy is baromi jo az ar, csak fura h mindjart duplaja lesz! :(:(:( Valojaban nem kene  ezen csodalkoznom, az orszagot lehuzas teren jol ismerem:(
Tovabbi hirem hogy Csibe sikeres vizsgat tett rutinbol, igy az utak reme lesz lassan! :) :) :) Ujpestiek menekuljetek megy bordo Kia Rio elol! :) :) :)
hetvegen lehet kitakaritom a karpitokat, vagy ha ezzel autokazunk akkor ordogbol kiveszem a motortartobakokat, es elviszem felujittattni! KG kolleganak bevalt ez a modszer nekem miert ne sikerulne! :) :) :) Most mindenki fuzze hozza a magaet, es tartsa magaban! :) :)   Az autoka atlagfogyasztasa 6 korul van, bar most nem az altalam preferalt kek-zold kutnal, hanem a magyar piros haromszognel tankoltam, mivel az egsz csalad nyaggatott a matricak miatt! Mar mindenkinek van vagy 2 Fila taskaja! Ugy tunik eleguk lett belole, es visszaterhetek az OMV hez!
Egyeb tortenes nem volt az autokaval. Szepen megy pocirofi indul, mi kell meg :) :) :) :)
Nagyon orulunk neki!
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . 6 komment

2009.08.09. Vasárnap

Túlvagyunk a 250-edik km en!
Minden rendben megy! Kint voltunk ma Csibevel Attila telken ahol a masik 2 autoka pihizik! A feher fotozasaval csunyan el vagyok maradva, a zoldbol is kivettuk a karpitokat, uleseket! Csios az alja neki is, itt-ott kicsi barnasagok vannak csak a keder alatt! Csibe elvezte a bontast! Tovabba kivettul belole a lengescsillapitokat, mert az ujnak eleg rossz volt! Ez sem tokeletes, de legalabb csillapit rendesen! Az elsokkel nem volt  semmi baj! Kapott jobb oldalra egy utangyartott tukrot! Delutan meg autokazunk egyet Pomazra babanezobe!

baz @ . Fiat 126 . 13 fotó . 14 komment

2009.08.08. Szombat

Túlvagyunk az első 100 km en, es egy Zöldkártyán!
Az elején voltak apró ropogások, kopogások! felemeltem, megnéztem.
Szinte minden csavaron tudtam húzni 1-2 menetet! Bezsíroztam a csapszegeket, igy mar nem kopog-ropog az eleje. :) :) :)
Zoldkártyára a szokásos helyre mentem, Dunakeszi alsóra. Tettszett Nekik az autóka!
Az egyik szerelőnek a piros jobban tettszik, de azert ezt is megdícserte! :) :)
Ma, es holnap is autókázunk.
:) :)
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . 8 komment

2009.08.05. Szerda

Üp hüpp - Balazstrukk!

Egyszer volt hol nem volt, egy ici - pici kisautó,
Ez a kisautó gazdátlanul ácsorgott egy kerítés mögött.
Arra járt egy Ember, ősz haja volt "kender"
megcsodálá ama kisautót, megkedvelé,megszereté.
A kisautót mások is megkedvelték, így válaszút elött állt.
Tettszettek neki a kérők, jöttek is szép számmal.
Örult a kisautó gazdája lesz, de hányan??
Emberünk, apró furmánnyal elhessintette a kérőket,
majd a vár urával leult ama kerek asztalhoz  tárgyalni
 a hozományról...
... két alló napig tartott a targyalás, végul a kisauto
 fellélegezhetett, nem volt már gazdátlan.
Hazavitték, lemosták, törölgették...
... meg a varos apraja- nagyja is összegyült a tiszteletééert!
Volt nagy öröm es boldogság!
Innentöl fogva nyugodtan alhat a kisauto, mar nem gazdatlan!

Boldogan elnek, míg meg nem halnak! :) :) :) :)



Akinek ez nem vilagos:
Vettunk egy 90 es evjaratu szurkesdrappos, 25125 km es kisautot.
Elso tulajdonostol, csak telekjaratra hasznaltak! Makulatlan.
Gondos szemek sem talaltak rajta komoly hibat! elejet meg 12-14 eve kicsit megtortek, es akkor javitottak, nem elemcserevel. Sok ertekes holmi is volt benne. Aprosagok a multbol.
Igen az amelyiket ide is belinkeltetek, marmint a honlapra, es amihez irtam kommentet IS! :) :)
Szo mi szo, nagyon jo kis gep! Van par aprosag amit rendbe kell nenni.

Koszonet  Abadi Attilanak a kis trukkert, hogy rendelkezesre allt, a kereskedo osszezavarasaban, Kg- nak a hazafuvarozasert. Tobbieknek pedig  a dicsero szavakat! Meg kerdes h mi lesz vele, egy a lenyeg jo vetel volt nem hagyhattuk, ki foleg h Csibe lassan leteszi a jogsit!
Tovabbi kepeket kicsit kesobb, ma szakadt az eso! :(
őőőőm.... ennyi!
baz @ . Fiat 126 . 14 fotó . 47 komment

2009.07.30. Csütörtök

Ismet egy nyaritali! Fergeteges mennyisegu pokica volt! Nagyon jo erzes volt lezarni pakozd fele az utat, es latni, hogy rajzanak a kisautok!
Komolyabb gondok nelkul telt a tali. Sarutores, es benyafolyas volt a szerelesi program. Hamar rendben volt, es persze KG kollega ravett egy gyorsulasra. Majdnem de nem! :(:(:(
Sebaj legkozelebb elkapom a gepkonyves frakkjat!

Nekunk is betett a vihar, ejjel felkeltem es meg 2 helyre kikotottem a felig vizszintesben levo satrat, hogy ne szakadjon szet! Reggel konstataltam, hogy az 1600 forintos tescoban vasarolt satrunk ugyesen kibirta Zeusz haragjat!
Iden is tanusag volt a tajekozodasi verseny. Nem kell az nekunk. A rengeteg foldut, kikezdte az amugy is halott futomuvemet. Hazafele megint szedelgett szegenyke. A navigalas sem ment tul jol, vagy a terkep volt tul rosszul masolva, nem tudom, barmire ra lehet fogni. Nem megy es kesz! :) :)
Hazafele minden ok volt. kenyelmesen elozgettunk, Csibenek nem tettszett, de en elveztem! A vegen azert visszavettem!

Koszonet a szervezobrigadnek, akik eleg sokan voltak ahogy lattam!
Egy kis osszehangolas a versenyek kozott nem artott volna , mert nehez egyszerre 3 helyen lenni! Ezt az aprosagot es a szelet leszamitva nem volt semmi zur! Megint bena voltam es nem nyertem semmit!

baz @ . Fiat 126 . 12 fotó . 9 komment

2009.07.13. Hétfő

Robibatyo mar irt a vasarnapi kirandulasrol. Errol csak par szosszenet:
Hajnalban lemnetem es kipucoltam a karbimat, volt benne egy apro, de annal alattomosabb piszok, tisztitaskor is vandorolt. Igy 3x kellett kipucolnom az egeszet!
Jo lett! Szep hangja van most hogy nem lyukas a kipu.

képeim:

http://picasaweb.google.hu/skobal1/VisegradLovagiJatekok#

Mai napon meglepetesemre kaptam egy sms-t a homokfujosnenitol. Siettem a kerekekert. Teli acelfelniket ujitottam. Vettem jo allapotuakat, csutortokon elhoztam a homokfujostol, majd leadtam a szinterezobe, ma elhoztam, gumis , egy lecsapatas vizzel, es a vegeredmeny! :) :) Nekem tettszik! szep lett!

baz @ . Fiat 126 . 3 fotó . 9 komment

2009.07.06. Hétfő

A Mult heten keves esemeny egyike volt, a kipufogo hegesztese.
Levettem, elvittem a lakatosbacsihoz, es szepen megcsinalta. Nem zorog, nem fuj, nem sipol, hem faj, nem harap! :) :) :) :)
Lefotozni persze elfelejtettem, de majd potolom.
Vagott rajta egy ajtot, es azon keresztul oldotta meg a hibas reszek javitasat, majd ajtot visszahegesztette.
Nagyon jo erzes igy vezetni.

Karbiba megint kerult valami piszok, neha utban van es megint nem megy az auto.
Ezen kivul most minden rendben van, kicsit melegszik ugyan, de kideritem mitol.

Petya: A heten mer mindenkeppen felhivom a tesokadat!
Udv B
baz @ . Fiat 126 . 13 komment

2009.06.26. Péntek

Tegnap estefele hivast kaptam Martonvasarbol!
A szakik hivatak, hogy kesz az auto! Egybol vigyorogtam, Hivtam a baratokat sorban hogy, ki erne ra egy Martoni fuvarra? Nem kellett sokat tarcsazgatnom. KG- nak hirtelen volt a hivas, es mar Rekaval volt betervezett programjuk! (Kar hogy nem jottel. 1.5 órat beszelgettunk az emberkekkel ).Igy a masodikra hivott Abadi Attila egybol igennel nyitott. Egy oea mulva mar hasitottunk lefele.
 Kiderult, hogy Ők naggyon "betegek" igy megint belattam, ( Az unoka 8 eves, pokit vezet, es Ő ujitja fel a polszki karbikat! )  a ami autokank es az abba "fektetett" :) zsozsó csak apro alamizsna.
A kb 150 centis szakik tulajdonaban van egy fiat 131 versenyauto, es szamtalan csoda, amiken  Atival a nyalunkat csorgattuk.Ezuton koszonom Neki az utat!
Elmeny volt! 
Karbiban minden rossz volt! ami kophatott elkopott, ami tonkremehetett, tonkrement :(
egy napig keszult, de megerte. Szakibacsik ugy befuvokaztak, hogy most nem erezni a ket torok kozotti kulonbseget. Ez csak azert nem szimpi, mivel igy nem erzem azt a finom kis rantast, esaz elemny egy fokkal csokken. Nagyon szepen megy, egyenletes nem fullad, nem puffog. A gyujtaseloszto se az igazi, igy nagyobb fordulaton bezavarja  agyujtast!
Plusz Raszantam magam egy kifejezetten erre a karbira gyartott olajos sportlegszurore, amit nem kell cserelgetni csak mosogatni! tettszetos is!
erro epek este!

 
baz @ . Fiat 126 . 19 fotó . 10 komment

2009.06.16. Kedd

Nagy lépésre szántam el magam!
Holnap leviszem a kisautót Martonvasarra karburatrszerelőkhöz.
Visszafele buszozhatok:(
Remelem jo lesz  utana, mert mar elegem van a szivassal!

baz @ . 7 komment

2009.06.06. Szombat

Reg nem irtam! Ennek oka a sok sok szívas! Rengeteget irhattam volna, de semmi ertelme nem lett volna mind ugyanarrol szolt volna, a karbijavitasokrol, pucolasokrol beallítasokrol. Eelegge kivagyok miatta. regen nem volt vele gond, mostanaban akarhova megyunk mindig van valami.
Voltunk Felsőörsön, Visegrádon, Tökölön, Pilisborosjenőn, piknikezni....
Mindenhol volt gond a karbival. :(:(
Most sem jo, igy marad a Komplett csere, vagy a martonvasari karbiszerelok.
Meg nem tudom mi lesz, most alszik letakarva muhelyben.
baz @ . Fiat 126 . 12 fotó . 7 komment

2009.04.14. Kedd

A hétvége hirtelen ötlettöl vezérelve Miskolcon és környékén telt. Robiéknál voltunk 2 napot.
Volt karbiszerelés, hátfalfújkálás, Kasztnielemcsomagolás, futóműállítás, autókázás, vacsizás.
Ryan Ide ai elkisért minket!
Karbiszerelés utan minden simán ment, autóka jol müködött.
Köszönet Robiéknak az ismetelt koszt -kvátéért.
baz @ . Fiat 126 . 18 fotó . 15 komment

2009.04.05. Vasárnap

Mai napon elmetünk egy rövidke kirándulásra a Luppa szigethez. A Duna magasan van, így láttunk egy pár érdekes dolgot. A bicikliút a dunána vezet, Opel Dunát :) :) :)  

A bányatavaknál tettünk 2 órás sétát. Találkoztunk "Ryen" el !! :) :)   Készítettünk róla egy pár fotót, de Ő csak telefonált, ránk se hederített! Megmentettük az ehhaláltól. Majd jön velünk minden kirándulasra, h telefonközelben lehessünk! :) :) :D :D

Autóval minden rendben volt!
baz @ . Fiat 126 . 9 fotó . 5 komment

2009.04.04. Szombat

Ma Reggel felkerekedtem ismet a Bonciba.  Hoztam aprosagokat, majd Luigihoz mentem.
Legutobbi talalkozasunk eleg feszultre sikeredett. Most nyugodt volt, miden rendben ment.
Jol megy  az Ördög. Kicsit magas az alapjárat, de a lehetőségekhez képest jol van beállítva.
Azután műhely-kipakolás-észlelés hogy nincs szerszámom. Gyorsan vissza a bonciba, nyomozgatás utan kideitettem Gábornak az egyik bontossrác telefonszámát.
Hála istennek meg bent volt, es a szerszámaim is! Kicsit beszélgettünk és indultam haza!
Most is elfelejtettem fotozni.
baz @ . Fiat 126 . 4 komment

2009.03.30. Hétfő

Nagy nehezen, vegre visszakerult hozzam a kisauto! 
 ( Volt egy kiserlet azelotti heten az elhozasara, de kudarc lett,mivel a trafo
szetegette a egszakitot, es nem volt hajlando rendesen mukodni, kozben halalra idegesitettek, nem KG!!!!!! )
Persze nem tokeletsen, kisebb esztetikai hibakkal, mellyeket Luiginek meg este 9 kor tolmacsltam. Remelem zavartam!! 3 het utan ossze....szott autot kaptam vissza , es nem is tokeletes. Jovo heten kell meg egy kis igazitas. Ugy tunik sajna Luigit mar nem izgatja  akisauto. Lehet keresnem kel egy masik magust neki! :(  6 eve hordom oda az autoimat. 
A futomuvet még megcsinaltatom vele, csak tisztaba teszem szombaton a dolgokat.
  
Ismet-ismet, sokadjara hála Kg nak aki rendszeresen, "hosszas rabeszeles utan" :) :) :)
hajlando volt elvezetni az ordogot. Neki tettszett, de en tudom hogy nem jo :(:(.
Hetvegen azert autokaztam vele, Ma is bementem a varosba egy munkat megnezni, du zoldkartya. Annak ellenere h a karbibol tovabbra is folyik a benya, eleg jo ertekeket produkalt.
Holnap is lesz egy kis autokazas! Szombaton vissza Luihoz. remelem rendezodik a helyzet, nem szeretnek veget vetni ennek a vonalnak. Kg?? szombat reggel bonci?????  
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . 1 komment

2009.03.09. Hétfő

Hetvegi esemenyek a kovetkezoek:
Kg segedelmevel elvittuk az autot a szerelobacsihoz, hogy kicserelje a kolcsonalkatreszeket sajatokra. Kozben megint bontoztuk egy kicsit. Van egy 903 as moci ami nagyon kellene de nincs anyagi fedezet. Talan par het mulva.
Kg vigyorgott rendesen mivel Ő vezette az ordogot! Jo volt latni  tukorben az automat! :) :) :)
Este meg en vigyorogtam mivel megleptek a szulinapomon! Sokan voltak es jol kirohogtek mikor lenthagytam a kulcsomat az autoban.... de az egy nagyon hosszu tortenet!
Lenyeg h istenien sikerult a meglepetes!! Koszonet Babámnak a szervezesert, es mindenkinek aki ott volt!  Zsolti, Azoktatóék, Kg ék, Robiék, Attiláék, Csajos-Soma :) , Gyuláék. Remek este volt! :) :)
baz @ . Fiat 126 . 6 fotó . 16 komment

2009.03.01. Vasárnap

A Heten meglatogatott Hollo! Beszelgettunk odaadta nekem a Boontoban vasarolt tarcsi oninditomat, Lajoska kerekeit... bla bla ...

Azutan ecseteltem neki mennyit szivtunk az autokaval, es mennyire kozel van a beindulashoz, de nem. " nezd Hollo ezt csinalja de nem indul" erre azonna indult es jart! Gondolhatjatok hogy meglepodtunk, a kolegaim elobujtak a muhelybol, mindenki kerdezgette mi tortent? Hollo azt mondta "Benak vagytok ti ehhez, igy kell autot javitani : ránezessel" !
 Ugy ahogy volt levettem az emelokrol es mentem ki az utcara hatfal es motorhaz nelkul.
Szuper volt. Valoszinu annyir amegtelt benyaval, a rengeteg probalkozas alatt, hogy egy eszaka keves volt neki kiszaradni, egy a tali hetvegeje eleg volt!
Jo erzes volt hasitani! Igy sem tokeletes, de legalabb megy! Azota minden nap ordoggel jarok haza!

Masik elmenyem ma hajnalban volt. Fel 7 kor hasitok a Vaci uton ujpestre - igen ma vasarnap , dolgozmom kellett delelott - megcsorren a telefon, azt hittem rosszul latok KG hivott hogy szep az auto es jo volt latni az uton! ment a garagéba versenyautot butykolni!
Le a kalappal elotte vasarnap ilyen koran felkelni.
baz @ . Fiat 126 . 5 komment

2009.02.15. Vasárnap

Az6 onindito felujitasra kerult, nagyon jo lett! Soha nem volt ilyen gyors es hibatlan oninditom! :) :) :)
Ellenben nem indul csak puffog az ordog, ordog motorjaban.
Mult heten elegem lett belole majd folytatom!
gyujtas a helyen minden okesnak tunik megsem indul be :(
evvan nem hiaba ordog a neve :) :)
jelenlegi allas a muhelyben:   felbakolva borzaszto koszosan .
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . 13 komment

2009.02.08. Vasárnap

A kirandulas utan ugy megorultem h megy az auto, h elfelejtettem tankolni :) :)
Muhelybol elindultam festekboltba, es 2 sarokutan megallt! megint  a gyujtasra gyanakodtam, de mindenhol volt szikra, igy megneztem az ac-t. Eleg gyengecsken de nyom, majd egy kis gyozkodes utan megtelt az uszohaz, igy beindult.
Este mar nem volt ilyen szerencsem! :( tolasra sem indult, es valoszinu az onindito annyira szetesett, hogy megakasztja a lendkereket!
Ezen felbuzdulva elmentem Kg val, Milannal, Milan haverjaval szombaton a bontoba.
Lett oninditom, gyujtaselosztom, sok aprosagom, es jo aron 2 db teljesen jomallapotu komplett ajtom! Enek orulok, mert az enyemeknek van mar bajuk boven!
Jovo heten ha lesz egy kis idom kiszedem az oninditot es kiderulnek a turpissagok.
par fotoval kesobb szolgalok majd.
baz @ . 2 komment

2009.02.01. Vasárnap

Tegnap este munka utan jottt a bodottag!
Kg egybol rajott a gyujtas hibajara, es beinditotta a gepezetet!
vigyororgtam mig hazaertem!
Hidegen meg mindig nem indul, tuti nagyon elcsavartam agyujtast a finombeallitas kozben, plusz a kolcson gyujtaseloszto, maskor huzza ra az elogyujtast mint ahigyanm megszoktam a reginel, igy nem megy olyan jol, de legalabb megy! koszonet Kg nak h szombat este fel tizenegyig hajlando volt segiteni!
Ma meg finomhangolas, es kiderul mi lehet a melegen nem indul hibaja.
baz @ . 1 fotó . 1 komment

2009.01.27. Kedd

Most tudok irni egy szivatos helyzetrol amelyet magamnak generaltam.
Kezodott azzal, h terveztem pokkal menni a vasarnap esti autozasra, igy rendbe kellett tennem ezt azt! A gyujtaso es a szelephezegom sem volt jo, igy nekiestem, bar az auto ment csak melegen nagyon kuzkodve indult be. gyujtaseloszto, ki szelepfesel le, szelepek eallit, egy kis telefonos segitseggel, a sorrendeket tekinteve, mivel rosszul jegyeztem meg a gyujtasi sorrendet.  :) :) :) :)   Paran most jol felkialtanak - a ketutemu - :) :) :) hehehe!
Tehat ez rendben is volna de mikor a ropsulyrugokat akartam megnezni a gyujtaselosztoban eszleltem a rotoron nemi hianyossagot, megint beleert a fedelbe es letort a vege, persze a kopasok miatt volt megint.
KG onfeláldozoan adott egyet kolcson, es megkaptam tovabbi probalkozashoz a vadiuj portiszta akksiat!!!! ezuton koszi megegyszer!!!!!! - elkepeszto onfeleldozas, bar tudta h mas cuccara vigyazok az enyemre nem, de azt most hagyjuk - de azal sem sikerult a mocit eletre kelteni, majd ma sete visszavittem Kg nak az akksit. Az autokat valoszinuleg lasszozva visszuk majd el a muhelybe, a mostani lakhelyere, es ott nyugodtan, bar hidegben lehet szerelni...
baz @ . Fiat 126 . 4 komment

2009.01.19. Hétfő

Szombaton raszantam magam, hogy kicsereljem a fofekhengert. szivatott rendesen! :(
Minden lehetseges dolog utban volt, alul a vizcsovek, felul a huto es az akksi.
Csak az akksit tudtam kivenni, ezutan jottek a fekcso csavarjai. pfff...
kb 2 ora alatt sikerult oket minimalis rongalassal levenni, - celszerszamokat kellett gyartanom atalakitanom - mivel elso csoveim nincsenek, csak hatsok, igy menteni kellett oket!
Visszaszereles gyorsan ment, a legtelenitessel, renszerfeltoltessel megint elment egy kis ido!
Koszonet Hollonak a telefonos segitsegert. A vegere kollegaim felvaltva segitettek pedalt nyomkodni, ugy tunik jol kitapostak a levegot! :) :)
Du probakor, minden rendben volt, talan jobb lett mint elotte!

Megint bocsika az ekezetek miatt! :)

baz @ . Fiat 126 . 10 komment