Archívum: 2006 (41)

Tevékenységtérkép

2006.08.05. Szombat

Tegnap vegre autoztam ordoggel. sajna cserelnem kell kartert, mert ki van repedva es csopog az olaj. meg mindig nincs a 3 asnal szinkron, lassan ovatosan kell valtani es akkor hang nelkul bemegy. a futomuvel valami nem stimmel jovo heten lebontom az elejet, Karcsi ba megerositi a tuzfalat, meg amit kell aztan mehet vissza minden. bekerul majd a felujitott kormanymu. a hatuljat rendesen at kell nezni, neha szital, nem stabil. majd kiderul mi van vele.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.07.22. Szombat

Ma eldobozoltam a hutot. igy sokkal kevesebb meleg levego jut az utasterbe. vannak meg kis lyukak hezagok, de az mar szinte semmi.
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.16. Vasárnap

Ma vegre 1 ev utan bekerultek az autoba az ablakkeretek. Az uj vezetosin filces, jol zar, es nagyon szuk. nehezen jar benne az ablak, de remelem kicsit "bekopik" majd.) nem volt egyszeru betenni :)
baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.09. Vasárnap

A hetvegi talit, muazakilag sikeresen atveszeltem. Aprosagok sem voltak. Volt jo hangulat, por, kosz , fincsi velenceito, apro surlodasok,.. ...vagyis egy szuper hetvege.
baz @ . Fiat 126 . 5 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.02. Vasárnap

Tegnap autokaztunk KG, Zsoti,Ex Buszos Petya, MI Akaliba a skoda-keleti talira, majd Zamardiba ACCH talira. A parkoloban az en nem eppen 6 meteres, V8 as jarganyom is keltett nemi feltunest! Ez jot tett a szivemnek :) utkozben kisebb gondjaink voltak, zsotinak olajnyomas, petyanak uzemanyagellatas. Kaptam petyatol vedolemezket a lendkerekre, Ezt gyorsan felsuereltem fehervaron, es levettem a valtokitamaszto haromszoget, mert agyon feszitette a valtot, nagyon bugott. ezutan megindultunk akaliba. Csatlakozott hozzank egy Buick, petya egy ismerose Akos. Gyonyoru az autoja. Akaliban volt autohoszusagosszehasonlitas. jo moka volt. akkor inkabb beszeljenek a kepek! Emesenek koszi a jo fotokat!
baz @ . Fiat 126 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.30. Péntek

Ma lett szabaidom igy befejeztem a kocsi belsejenek karpitozasat. mar csak a tetokarpit van hatra. ilyen lett :) most is mint elotte, foton nem mutatolyan jol :)
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.27. Kedd

Ma vegre jo napom volt. tegnap reggel kiettem a mocit az autobol, majd minden fontzosabb dolgot atraktam a masik motorra. Ma IMI segitsegevel, delutan betettuk a mocit es az tortent ami meg elotte soha: elsore beroffent. kideritettuk, van olajnyomas. igy johet a viz. azutan kiderult, hogy a vizpumpa tomitese ereszti a vizet. holnap johet az uj, es minden ok :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.06.26. Hétfő

A hetveget az auto alatt toltottem. egyfolytaban szivatott. A tuning moci helytelen olajellatas miatt csapagyas lett:( lehet orvosolni csak addig is ujra szet kell donteni. ezert kaptam ajandekba a rallyepitoember apukajatol egy komplett 900 as gyari mocit, arra mindent atteszek az enemrol es mehet be. mar csak be kell tenni es repulhetek tovabb :) valto szivatott egesz hetvegen. Csanak fele valto valoban jo szoros volt, de nem baj annal tovabb tart majd. istennek em akart leulni a fotengelybe a nyelestengely. kb 1 orat szenvedtem vele egyedul mire sikerult. azutan jott az en hulyesegem. A nagy kupungszerkezet miett minden ujonnan bekerult valto "harang" belsejebol, le kell csiazolni hogy elferjen. nem csiazoltam le leget es kezdhettem elolrol a valtocsreet, persze masodszorra is nehezen ment bele ... ( A karpitozassal is csak egyharmadig jutottam.( remelem velencere teljesen elkeszul :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.06.17. Szombat

Ma volt nalam KG! szerelgettunk bolondoztunk. O matricazott, en nekiestem a karpitozasnak. kicsit elsiettem, de nekem tettszik. jo lesz igy!!!!!!!!!! :) :) :) sotetedesig folytatom :)
baz @ . Fiat 126 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.11. Vasárnap

Ma lementunk a kisautoval Alsoorsre a motorostalira.

Hardycserevel kezdodott a nap. Gondoltam cserelek menesztot is, mert regen benne volt. majd kb 3-5 km utan az uj menesztorol teljesen elfogyott a ricni. visszatettem a regit. azutan semmi gond nem volt legalabb 90 km ig. 120 utazoval "dongettunk" a palyan, majd sz ekszijtarcsam elkezdett foszlani. levagdostam a lefoszlott reszeket, es mentunk tovabb. Bolt hijan vettem a benyakutnal egy univerzalis szijat.

Ezzel nem volt tobbet gond. Hazafele durvan elkezdett folyni az olaj a mocibol, vagy valtobol, nem tudom .mero olaj volt az egesz.a kipufogon es a mocin szepen egett az olaj, ami lefalazasnak koszonhetoen az utasterbe szivargott be.

mar mindegy alapon indultam neki az erdi lejtonek, a vegen 152 -ot mutatott az ora. voltak elottem, szerintem meg lett volna benne 5-10 km/h. meg ez is jo. legutobb 147 volt. :)

Mai zaras: valto halalan van, olajfolyas, meneszto, ekszij, fust.          Ahogy kiteszem a labam pestrol mindjart rosszalkodik.

baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.03. Szombat

Ma kilatogattunk Tatara a farmotoros talira. reszemrol semmi gond sem volt, de sajna KG a 20. kilometer kornyeken a szokasos hardycseret megejtett. ezutan gond nelkul megerkeztunk. -felvonulas -ebed -hajokazas -eltevedes -setalas -elbucsuzas -hazaut!! beszeljenek a szosszenetek :)
baz @ . Fiat 126 . 25 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.31. Szerda

Ma vegre talatam piros lampaburafesteket. teljes vegr a hatulja. jol vilagit, szep piros :) :)
baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.27. Szombat

Ma volt egy kis alkatreszszelektalas a pinceben. elotte jartunk Karcsi banal, Gyula, Csajos, Kg , Zsolt, megint minden mozdithatot megvettek . Kg es Zsolt, segitettek a szelektalasban. Vagyis inkabb csak Zsolt :) :) megszabaditottak egy csomo cucctol, amiket en mer nem tudok hasznositani.
baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.20. Szombat

tegnap megtortent az olajcsere. kicsit ossze lett hamgolva a gyujtas es a karbi, de meg nem tokeletes szerintem. majd meg hangolgatunk. Kg val egy verseny mondana meg az eredmenyt :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.30. Vasárnap

Tegnap, sem volt erdmenytelen a talalkozo. odalele szetrepedt egy vizcso, majd a tali vege fele futomuallitas, hazafele meg ugy jartam mint Marczin Robi, elfogytak a fogak a valtoban :)   1-2-3 ban recseg kattog, de ha huzatom megszunik, es negyesben egyaltalan nem csinalja.

ha lesz idom szetszedem :)

baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.28. Péntek

Elmentunk ma KG vel az ujpesti Kettannyelvu Muszaki Szakkozepiskolaba szervezett kiallitasra. jol sikerult, bar az autoink nem arattak akkora sikert, mert nincsen benne neon, zene, nincs rajta beteg spoiler, csicsamatrica. azert akadtak boven akiket erdekelt :)
baz @ . Fiat 126 . 6 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.27. Csütörtök

Ma az auto sikeresen levizsgazott, godollotol kb 60 kilometerre, egy kis kozsegben ford szalonban. nevre nem emlexem. mielott bementem, elemfurakodtak. nem tudtam hadakozni, mivel a "sorra" is alig fert be. Az auto eppen elfert az aknan. Hazafele ket falu kozott elszallt az egyik hardym. nem volt nalam amsik, igy visszautogettem a helyere, es egy aba bilincset tettem a feltengelyre, nehogy lecsusszon. 80 kilit jottem vele haza es semmi baja :) biztonsag kedveert, vettem 2 hardyt. amint teljesen megadja magat kicserelem.
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.25. Kedd

ma, vagyis tegnap, megcsinaltuk Luigivel a tartobakot. en szedtem szet, o hegesztett aztan en osszraktam. Na ez nem volt ily egyszeru, mivel 3-4 auto szerelese folyt parhuzamosan. a vegen kesz kell es bitang eros lett :) kis futomuallitas, es minden ok :) a tartobakbol lesikoltattunk 1 centit, ez is tobb mint a semmi :) meg mindig nem tokeletes az eleje de affele halad. varok par hetet ha nem megy lejjebb akkor megint beavatkozast igenyel :)
baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.23. Vasárnap

Ma kivettem a laprugot, kis ultetes miatt. meglepodve tapasztaltam, hogy a jobb oldali tartobak kiszakadt a kasztnibol. a balt 2 eve megcsinaltuk, most a jobb jon. holnap delutan kesz lesz. :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.22. Szombat

tegnap elhozhattam az autot.) jol megy egyenlore az osszekopasi szakaszban minden valtozik, majd helyrejon, ugy 600-700 kilometer mulva. A muhely kornyeken elindultam egy probautra. a fel orasra tervezett ut, ismet 2 perces lett:( tortent ugyanis, a jobb elso kerekcsavarokat elhagytam. 4 bol 3 at.:( Az agyban "eltunt" az osszes menet mind a 4. nagynehezen visszacipeltuk az autot a muhelyhez. van ott 2 alkatreszpok, onnan szervaltam magamnak jot, es most minden ok :) Az eleje meg mindig nincs megultetve, egyenlore orulok hogy a kozel 3 honapos "hold" utan vegre vezethettem. Luigi a szerelo felajanlotta hogy hazahozza az Opelt ha visszaviszem a muhelybe :) :) O vezette, igy megvoltak a benyomasok es o is halhatta a mocit. ellatott neheny gyujtasbeallitassal kapcsolatos tanaccsal a bejaratasi idoszakra :) nagyon tettszett neki az auto, csak kenyelmetlen, mivel O kb 100 kilo :) holnap autokazni fogok vegre :) kell bele a sok kilometer :) :) :) Reggel lemostam az autot. majd elmentem a muhelybe a forgalmimert, majd allitottunk az onidito helyzeten, kis gyujtasallitas. nagyon szuperul megy. Ma volt ismet az Alfa parkoloban szlalomverseny. nem hagyhattam ki. varosnezotempoban mentem 3x, termeszetesen a leglustabb idot mentem :) :) :) szerette, kedvelte. Csapszegek kivannak, johet a tengelycsonkcsere. Kg kolleganak elszakadt a gazbowdene, kicserelte , de pont akkor kezdtek elbontani a palyat es mar nem tudott javitani az idejen:( majd oromautozashaza :)
baz @ . Fiat 126 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.19. Szerda

Megvannak a csavarok az alufelnihez. megyek es lecserelem a kerekeket, igy mar nem vaghatom jobban szet a gumikat. fotok este.)
baz @ . Fiat 126 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.17. Hétfő

csak ma, de osszeallt a moci. minden gepmunka masodszorra jol sikerult, csapagyak, gyuruk jol szuperalnak, siman szabad kezzel lehet forgatni a motort. a tervezett kompresszio 14 korul lesz. mar nagyon kivancsi vagyok :) a heten remelem kesz lesz
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.13. Csütörtök

Szet lett dontve a motor. A gepmuhelyesek, elcsesztek a fitengelyt. nem hagytak helyet az olajnak.igy besultek acsapagyak. masik gond az volt, hogy olajnyomas nelkul forgattuk. minden melo kesz lesz rajta holnap, aztan mehet ossze.majd masodszor minden ok lesz remelem. uj csapagyak, gyuruk, tomitesek, meg ami meg kell.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.10. Hétfő

Nagyon nagyon rossz napom volt :(:( delutan lett szabadidom, igy elmentem az autoert, ami elvileg mar jarokepes volt. Elmondasuk szerint nem mentek vele az utcara, de en ebben mar ketelkedem. ugysem tudom bebizonyitani utolag:(:(:( lenyeg a lenyeg, a mocit szet kell szedni, semmi ereje es iszonyat kartergaza van, szabalyosan fustol. most sem vagyok boldog. ez van megint racsesztem, kezd megint elegem lenni. remelem hamar rendezodik, es foleg olcson, mert lassan kiurul a malacperselyem:(
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.04.09. Vasárnap

az ujjonnan, az oldalrol vett alufelnik elkeszultek,. bar a fekete festes meg csak egyen van meg, mert sokat pocsoltem a maszkolassal, es igysem lett tokeletes. messzirol jol mutat.
baz @ . Fiat 126 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.31. Péntek

meg mindig nem indul az ordog!!!!!!:( nem tudom mi van ? Koszonet KG nak es Zsoltinak, akik mar tobbszor buvoltek orakig az autot, hogy eletre keljen, de mnem sikerult:( ma elvontatjuk a rallysemberhez, mire hazajovunk a "nyaralasbol" addigra kesz lesz rajta minden. az uj felniket elvittem a polirozoemberhez, igy valami legalabb halad. megegyszer koszi az erofeszitest, KG, Zsoltai, es meg aki viditani problat!
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.03.28. Kedd

Mai napom egy kis munkaval es az autoval telt . szert tettem 3 db gyujtaselosztora, igy gondoltam gyerekjatek lesz inditani. Nem igy lett. Gyujtas beallitva, mexhezeg beallitva, van szikra, es nem indul . el sem kapja:( legalabb volt idom kicserelni az ultetett rugokat!!! nekem tettszik, ul mint allat! Ha a kozdarabbol, leesztergalunk egy kicsit, akkor mar rendesen akatta lesz a kerekivnek!
baz @ . Fiat 126 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.24. Péntek

Ma jol haladtam az autoval. elobb egyedul betettem a mocit, majd este folytattuk KG val :) Majd jott Gyula es Csajos is. Neki folottebb orultunk mivel hozott Kg napi tortat :) :) :) ISTENI VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bent van a moci, a vizrendszer, olaj, kutyuk a motorterben, onindito, vizpumpa, generator, karbi, kabelezes. a tobbit holnap delutan. Valami bibi van az oninditoval, nem akarja rendesen forgatni a mocit. Megegyszer koszi KG, es a tobbiek.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.03.19. Vasárnap

Ma sikerult idot szakitanom az autora. delben neki is kezdtem :) :) kipucultam a kotorteret, es lefestettem szurkere. a motorra is felkerult a szelepfedeltomites, olajdekli,motortarto bakok, kozdarab nemi kalapalas, flexeles utan.Koszi KG!!!!! A motortartot meg le kell homokfuvatnom, es mehet be a moci :) :) :) jeeeeeeee lassacskan inditunk :) :)
baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.13. Hétfő

Az elmult hetvegen megortent a tuningblokk osszeepitese. meg nincsen kesz, de hamarosan beepitheto lesz :) a blokk kecsiszolva es nyersen lakkozva, minden mas polirozott lesz , matt fekete.
baz @ . Fiat 126 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.07. Kedd

móMult heten lekerult egy tuningolasra szant moci a gepmuhelyesnek. keszen van, hetvegere osszefuzzuk, szepen lefujjuk, cromozzuk... kivancsi vagyok milyen lesz. majd szolgalok kepekkel. :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.02.12. Vasárnap

szombaton volt szlalomverseny. Sok volt a ho, ez jo volt, bar valamiert az auto, nem kanyarodott rendesen. Lehet bena voltam. jo moka volt. elso amator versenyem volt. Koszi KG , jo nap volt :)
baz @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.07. Kedd

Ma lementem hogy bealljak az autoval az udvarba, mivel a heten az opelt hasznalom. Kicsivel kesobb azon kaptam magam, hogy csapatok a praktiker parkoloban :) :) fel ora utan hazajotem, mivel kifogyoban van a benya. legalabb autoztam kicsit :) nem volt baja a gyujtas is jol mukodott.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.02.05. Vasárnap

megvolt Baknybel :) persze nem esemenytelenul.

ketszer kellett forrasztani  a gyujtast, koszonet a segitsegert Petinek, es hentesnek =) :)  

vegul is massal nem tudok szolgalni. futes rendben volt, bar sok helyen huz be a szel:( Kagyloules hosszu tavon elegge megviseli a derekam, hatam.

 

baz @ . Fiat 126 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.22. Vasárnap

Ma vegre probara tehettem magam es az autot, egy parkolos szlalom edzesen :) :) Szerintem jol ment, sokkal benabbnak gondoltam magam es az autoban is csalodtam, szepen rakta a segget, a vizes-szaraz aszfalton-viakoloron. Vegig egyesbe mentem, de nem esett meg szet :) nagyon jo elmeny volt. Koszi KG!!!!! jo teszt volt a kepessegeinkre :)
Pokos-csapatos video1 video2

baz @ . Fiat 126 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.15. Vasárnap

Ma reggel kimentunk a Gyali piacra. Megvettuk amit kell. Felmntem befejezni az autot. majd jott a segitsegnyujtas! KG regi 2 hengeres "ketutemu"mocijat epitettem be egy piros majdnem teljsen szetrohadt autoba! Sajnos:( nem gond. lenyeg hogy emiatt az automon nem csinaltam meg mindent amit akartam. jo kis szerelos hetvege volt.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.01.14. Szombat

Ma 1 oras szenvedes utan vegre feljutotam Karcsibahoz. Elobb narancs autujat pssze kellett rakni hogy odaferjek az aknara. a lengokar hamar kesz lett , a tengelycsonk viszont megszivatott:( holnapra kesz lesz es mehet a csapatas :) :) valojaban egesz nap szivatott a mocsok de rendben lesz :) :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.01.08. Vasárnap

Meóa kimentunk a gyali piacra. vettem lengokart 5,5 ezresert :) meg aprosagokat :) autoztunk is egy kicsit, nezelodtunk. jo volt :) :) :) most amint lesz idom kicserelem a lengokart.
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.01.05. Csütörtök

ma is csereltem hardyt :) :) a 45 perces hardyt visszavittem , kaptam helyette masikat :) :) vasarnapig kibirom igy aztam szetkapjuk Karcsi baval :)
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2006.01.03. Kedd

mai napom is jol telt. reggel nem volt gond, indult rendesen. kesobbi inditasoknal, mar megint elmozdult az onindito. majd hardycsere 2x!! Az egyik 45 percig birta, bar az eldeformalt lengokar az oka:( Voltam Luigi baratomnal, es hangoltunk gyujtast. Karbin minden ok volt nem kellett szetszedni. szetszedte viszont a gyujtaselosztot, darabokra. kiderult hogy alapban egy sima kalapacsos gyujtas. a ropsulyok tengelyei, el vannak kopva es kicsit csattognak, bar ezt en asztalos fulemmel nem hallottam :) majd egy kis atvarialas utan, 1200ford/min helyett 3000 korul adja ra az elogyujtast, igy magasabb fordulaton jobban kezd huzni. meg szoknom kell. tetezi a napot egy durrdeffekt is. szerencsere naam volt a kapott kerek ugyhogy kicsereltem gyorsan es mehettem tovabb :) Eletemben eloszor hasznaltam az elakadasjelzo haromszoget. marha jo :) :) :) :) kivancsi vagyok holnap mi lesz?
baz @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!