2011.07.18. Hétfő

Elmúlt hetek pechsorozata, végül sikeres versenyzéssel zárult! :) :) :)

Előzmények: egy hónapja kezdődött, mikor leautóztam Esztergomba, a már általam többször belinkelt, esztergomi szlalomkupára. Minden jól alakult, nem melegedett az autó, fordulaton szép kék füstöt eregetett! végre tudtam megint 140 et autózni! Nagyon jól esett! :)
Azután úgy adta a sors, hogy Tatabányára is átgurultam, tettszett a kis erdős szerpentines szakasz! Jól feküdte az utat! Dezzsavűűm volt, mivel régen Robival, úgy mentünk át Bükkön, hogy számtalan autót, "letaszítottunk" az útról!
Hazafelé, 120 körül kényelmesen jött, azután egyre jobban füstölt, a végén már csak 60 nal tudtam menni, igy sem lattam ki hátra, a szélvédőn lefolyó olajtól! :(
Két  lityit evett meg  80 kilóméteren :(

Ennek fele sem tréfa, ha a következő szlalomon indulni szeretnék akkor ennek végére kell járni! Gondoltam hogy szelepszárszimmering, mert az korábban is esedékes lett volna! Szétdöntöttem a mocit, kölcsönkértem egy szelepkiszedő háziezközt, majd sikeresen eltörtem egy szelepvezetőt! Ez múlt szerdán volt. Gyorsan el egy hengerfejeshez, ha már ott van, szelepeket beköszörűlte. Volt egy furcsaság, vízkő a gyertya körül, mivel a szelepek es a tőmítés is gatya volt, gondoltam a felújítással ez megoldódik!

Előző hétvégén ellátogattam egy autószerelésre Kolonics Attilához Szolnokra!
Mivel az új autómon van vonóhorog a kis Omegakoncertes autómmal nem akartam ennyit szenvedni, szerelvénnyel mentem! Köszönet atikának a futóért!
Kicseréltük a főtengely, ill veztengelytömítéseket, és ügyködtünk ezt-azt!

Eközben , hogy "minden jól alakúljon" a CDR en elfüstölt a gyújtáskapcsoló, kormányzárat kellett fűrészelnem a teherautón, a diplomata negyed közepén a belvárosban, volt még pár apróság! :(

Csütörtökön visszakaptam a hengerfejet, tripla horrrror áron, Kg megkapaszkodott a tolóajtóban mikor kimondtam! Ellenben vígasztalt, hogy nagyon szép lett! :) :) Jót nevettünk ezen! :)
Ezúton köszönet Neki az önkéntes felajánlásért, hogy kisegít egy bukósisakkal vasárnapra! Nagyon szuper volt, ha veszek, ilyet fogok venni!
Hazafelé beugrottam  a kipufogóért, harmadszorra foltozta a Mester! :)
este összeraktam a mocit, de nem volt időm beindítani. Masnap reggel beindítottam, első percben semmi nem volt, szépen járt, onnantól egyre több kékesfehér füst jött a kipuból :(  kis telefonálgatás, úgy tünik nem pozícionáltam jól a hengerfejet, mivel a brezonok nem voltak ott, horrordrága hengerfejesbácsi nem adta vissza őket!
Moci ujta szét, ekkor latom a fust okát, minden hengerben állt az olaj és víz egyvelege! :( kipucoltam, szereztem egy brezont egy masik mociról, ami kb 2 órámba került, minden koloncot, le kellett szedni róla! Csak egy volt benne, mindegy több mint a semmi!
Motor másodszorra össze, minden tömítést elhasználtam!!!! és péntek este volt! :)
Tünet ugyanaz, csak nem az első hanem a 3. percben! :(
Ekkor összepakoltam, és lehorgasztott fejjel mentem haza! :(
Szombaton Bulldogpikniken voltunk a velencei tavon, hazaúton felhívott Kolonics Attila volt -e éjjeli motorcsere, megyek -e versenyezni vasárnap! Felcsigázott a lelkes telefon, úgy döntöttem, motorcsere lesz! Szombet este fel 9 kor nekikezdtem, kikaptam a mocit, keszedtem a koloncokat, a vezérlést rajtahagytam, tól sok lett volna még azt is átpakolni, nem tudhattam a kiszemelt motorban milyen a veztengelycsapágy.
Szépen lassan állt összefele, kényelmesen haladtam, a kapkodás elég kárt okozott az előző két napban. hajnali kettőkor beindult, volt még 4 óránk hogy elinduljunk Egomba! :) szépen járt, köröztem egy fél órát a telepen, egy helyen picit folyt az olaj, a dekli a csavar mellett el volt repedve! Ezen már meg sem lepődtem, előtte nem vettem észre, pedig gondosan kitöröltem belülről is!
Mindegy fél 4 kor még egy deklicsere, :)
Hazamentem felkeltettem Emesét, 6 kor indultunk SZLALOMOZNI! Azóta egyetlen olajfotl nincsen se fent se lent! :) :) 4 éve először!  :) :)

A versenyen "szokás szerint " az első körben elrontottam a pályát, másik kettő jól sikerult. Örültem hogy a Bianchis emberke ott volt, bár sajna esélyem sincsen befogni, Abarth mocival, szlikkekkel indult, vert is rám rendesen!:(
Végeredmény: kategória második helyezett! összetettben középmezőny! :) :)
Egy lengőkar mínusz! :( Megint átszúrta a gátló lefelé! Egy dobálós rész volt 6 x kellett átmenni rajta ötödiknél elfosta magát! Azért végigmentem! :) :)
hintázott is rendesen! :)
Sokan odajöttek, tettszett nekik az autó, nézegették kérdezősködtek.
Bianchis bácsi megdícsért: " szépen mentél, milyen futómű van alatta????" :) :) :) :)

Itt jegyzem meg az illetékeseknek, minden a legnagyobb rendben odalent! :) :) :) :)
Nagyon sikeres tesztelés volt!

Ezer köszönet:
Kgnak a bukósisakért!
Atikának a futóért!
Kolonics Atinak a szolnoki szerelésért!
Tölli Iminek szaktanácsadásért!
Mindenki másnak akit kihagytam! :)
 
https://picasaweb.google.com/skobal1/EgomSzlalom2011Julius17?authkey=Gv1sRgCJ-s_oDynvjbSQ#5630567243420143762

időeredmények összesítve:  
http://www.egomiszlalom.hu/6feredmenyek.php


Attiláék műhelye tetthely Emese: csendélet Turbó délelőttje:) Turbó délutánja:) A nemlétező navigátor is kapott! :) A kár 0 olajfolyás:) 0 olajfolyás:)

Kommentek

Miszory Béla

Yeah! De jó lenne végre egyszer társulni egy ilyen mókára!!! :) gratula a helyezésekhez!!!
Össze tudod számolni hányszor mondtam már, hogy cserélj motort??? ;) szerintem volt vagy 4-5x...
Gátló csini, az elsõk is bírták?? ;)

tunyi1986

szegény lengõkar mit kaphatott :D
A motorházfedéllel mi történt hogy be van horpadva ?
Gratula a helyezésekért,Velencén nyomass valamit :D

Buszos Petya

Remélem az új moci az nem hétfõi gyártású, mint az elõzõ volt, és több lesz az örömautózás, mint a szerelés. :)

baz

Miszory Béla #51300:
Helló mukikám!
Miért jöttél volna? Kétdzer kiírtam IS a csevegõbe, senki rá se bagózott! Ebben Te is benne vagy IS! :) :)
Legközelebbire gyertek el! :)
Tudom, tudom, de akkor az mindig a bonyolultabb megoldás lett volna! Legközelebb hallgatok a Mesterre! :) :) :)

tunyi1986 #51303:
Belémjött egy nõ mikozben megálltam egy Masik Nõ gyalogosnak a zebra elõtt! :(
Köszi, igyekszem orvosolni a kárt!

Buszos Petya #51306:
Azt én is remélem, ! Köszi!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!