2010.04.24. Szombat

Soma mar irt a szerdai autokazasrol! Jo volt kikapcsolodni hetkoznap a pokicakkal.
Utana Nagyi palacsintazoja volt a progi, majd nalunk kifulladasig! Meg Robiek is feljottek Miskolcrol, :)

Csutortok napkozben volt egy kis seta Robiekkel a Margit szigeten, ez is nagyon jol esett!  Delutan egyszerre gondoltunk Imivel ( Vardombrol ), hogy ranezzunk az ordog gyujtasara, Miutan egyidoben hivtuk egymast megbeszeltunk a talit. Robiektol elbucsuztunk, es mentunk a muhelybe.
Gyors szetszedes utan kiderult hogy az olajpumpa tengelye el van torve, egy tuti gyenge volt az olajnyomasom. Emiatt kikotyogosodott es kb masfel milivel nagyobb lyukat ragott maganak, ennek eredmenye volt hogy, idonkent m ashova adta a jelet az elosztonak.:(
Mutattam Iminek a Bontobol vett 127 es motort amin a ritkanak szamito TRIGAR vezermuszij volt a lanc helyett! Csere! Hangzott el az utasitas Imitol :)
Elsore ugy tunt hogy csak vezermutengely, es fotengely csereval lehet megoldani, igy nekiestunk :) Par ora mulva mar pakoltunk vissza mindent.
Jol dontott IMi, a fotengelycsapagyak, es  ahajtokarcsapagyak is szarok voltak az olajnyomas hianya miatt.  A 127 esben meg avaloszinu meg gyari volt, mert szep aranybarna színe volt es hibatlan. Mind ment bele! :) :)
Ha mar szetszedtuk, kapott egy majdnem uj vizpumpat, egy uj vízcsovet, igy nem feszul annyira a moci a fehet otretegu vizcsovon.
22 kor elmentem Emeert a meloba majd vissza. Imi addigra ujraeggyesitette a valtot a mocival, beallitotta a vezerlest, es mindent amit kell!
Kozel volt az inditas! Siman ment, szep volt a hangja, csak a kiput lehetett hallani.
Csodas!
A huto legtelenitesevel akadtak problémak, mivel ahol a cso bejut a kasztniba,
van egy kis ive, es ott beszorult a levego. kb egy oraba kerult legteleniteni, igy volt lehetoseg a probafutasokra is! Minden jol alakult. Hamarosan belottuk jol a gyujtast.
Lassacskan minden bennmarad a fejemben a gyujtassal kapcsolatban , de nem kiabalom el! :) :) Ejjel 3 ra keszen is lettunk :)
Koszonet Iminek az aldozatos munkaert. :) :)

Imivel beszeltunk, hogy feljebb kellene emelni a motort, a legbuborek es a jobb vizaramlas miatt is., mellesleg eleg soxor utottem oda az aljat. A feltengelyeknek is jobb lenne! :)
Ma reggeli munka utan megtettem. nem volt nehez, a tartovason 3 centivel feljebb furtam ujy lyukat. Igy a gyujtaseloszto rogzitocsavarja jobban hozzaferheto, egyenesebben allnak a feltengelyek, nincs akkora rezonancia.
Ugy tunk vegre ujra egyenesben az ordog! :) :) :) Ennek nagyon orulok! :) :)
Fotok sajna nem keszultek, nem vittem a gepet, mivel nem gondoltam hogy ekkora melo lesz belole! :)

Kommentek

Soma22

Vééééééégreeeeeeeeeeee :) )))))))

baz

Remelem sokaig fog tartani! :) :)
Koszike!

Miszory Béla

YEAH!!!! most akkor jegeld csak a mûhelyben a kocsit, s akkor tuti sokáig ilyen marad :D :D :D :D azért majd menjünk egy karikát olyan tempóban mint Tökölön :D :D :D :D

baz

Ok mehetunk! csak az olajfoltot Te takaritod fel es Te potolod az olajat bele! :) :) :) :)

KG

Csöppet irígykedek a szíjszettedre ám! :) :) :)
SZombaton láthatom élõben az Ördöggel együtt?

baz

KG #43965:
igen azon vagyok! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!